Tur Pabrik

Mesin CNC

Pangolahan kontrol numerik nuduhake pangolahan kanthi alat pangolahan kontrol numerik.Piranti mesin sing dikontrol indeks CNC diprogram lan dikontrol dening basa mesin CNC, biasane kode G.Basa kode mesin CNC G ngandhani koordinat posisi Cartesian alat mesin alat mesin CNC, lan ngontrol kacepetan feed lan kacepetan spindle alat kasebut, uga alat pangisi, coolant lan fungsi liyane.Dibandhingake karo mesin manual, mesin CNC nduweni kaluwihan gedhe.Contone, bagean diprodhuksi dening mesin CNC banget akurat lan repeatable;Mesin CNC bisa ngasilake bagean kanthi bentuk kompleks sing ora bisa rampung kanthi mesin manual.Teknologi mesin kontrol numerik saiki akeh dipromosikan.Umume bengkel mesin duwe kemampuan mesin CNC.Cara mesin CNC sing paling umum ing bengkel mesin khas yaiku penggilingan CNC, mesin bubut CNC, lan pemotongan kawat CNC EDM (discharge listrik kawat).

Piranti kanggo panggilingan CNC diarani mesin panggilingan CNC utawa pusat mesin CNC.Mesin bubut sing nindakake pangolahan ngowahi kontrol numerik diarani pusat kontrol numerik.Kode G mesin CNC bisa diprogram kanthi manual, nanging biasane bengkel mesin nggunakake piranti lunak CAM (manufaktur dibantu komputer) kanggo maca file CAD (desain dibantu komputer) kanthi otomatis lan ngasilake program kode G kanggo ngontrol alat mesin CNC.