5 Jinis Paling Umum Mesin CNC Presisi

Mesin CNC minangka istilah umum sing digunakake kanggo macem-macem aplikasi mesin."CNC" singkatan saka Computer Numerical Controlled lan nuduhake fitur programmable saka mesin, ngijini mesin kanggo nindakake akeh fungsi karo kontrol manungsa minimal.Mesin CNC yaiku pabrikan komponen nggunakake mesin sing dikontrol CNC.Istilah kasebut nggambarake macem-macem proses manufaktur subtractive ing ngendi materi dicopot saka workpiece, utawa bar, kanggo ngasilake bagean komponen sing wis rampung.Ana 5 jinis umum mesin CNC sing ditindakake dening 5 macem-macem jinis mesin CNC.

Proses iki digunakake ing akeh aplikasi ing spektrum industri kalebu medical, aerospace, industri, lenga lan gas, hydraulics, Firearms, etc. A macem-macem bahan bisa CNC machined kalebu logam, plastik, kaca, komposit lan kayu.

Mesin CNC nawakake akeh keuntungan liwat mesin tanpa kemampuan programmable CNC.Wektu siklus sing saya suda, finish sing luwih apik lan macem-macem fitur bisa rampung bebarengan lan bisa nambah kualitas lan konsistensi.Iku kondusif kanggo syarat volume medium lan dhuwur ing ngendi akurasi lan kerumitan dibutuhake.

# 1 - CNC Lathes lan Mesin Nguripake

CNC lathes lan mesin ngowahi ditondoi dening kemampuan kanggo muter (nguripake) bahan sak operasi mesin.Piranti nglereni kanggo mesin iki panganan ing gerakan linear sadawane Simpenan bar puteran;njabut materi sak circumference nganti diameteripun dikarepake (lan fitur) wis ngrambah.

A subset saka CNC lathes yaiku CNC Swiss lathes (kang jinis mesin Pioneer Service makaryakke).Kanthi lathes CNC Swiss, bar materi muter lan minger axially liwat guide bushing (mekanisme nyekeli) menyang mesin.Iki nyedhiyakake dhukungan sing luwih apik kanggo materi amarga mesin perkakas nduweni fitur bagean (ngasilake toleransi sing luwih apik / kenceng).

CNC lathes lan ngowahi mesin bisa nggawe fitur internal lan external ing komponèn: bolongan dilatih, bolongan, broaches, bolongan reamed, slot, nunyuk, tapers lan Utas.Komponen digawe ing CNC lathes lan pusat ngowahi kalebu ngawut-awut, bolts, shafts, poppets, etc.

# 2 - Mesin Penggilingan CNC

Mesin panggilingan CNC ditondoi kanthi kemampuan kanggo muter alat pemotong nalika nyekel bahan kerja bahan / blok stasioner.Padha bisa gawé sawetara saka sudhut wangun kalebu fitur pasuryan-giling (cethek, lumahing warata lan rongga ing workpiece) lan fitur gilingan peripheral (rongga jero kayata slot lan Utas).

Komponen diprodhuksi ing mesin panggilingan CNC biasane wangun kothak utawa persegi dowo karo macem-macem fitur.

# 3 - Mesin Laser CNC

Mesin laser CNC duwe router sing runcing kanthi sinar laser sing fokus banget sing digunakake kanggo ngethok, ngiris utawa ngukir bahan kanthi tepat.Laser heats materi lan nimbulaké kanggo nyawiji utawa vaporize, nggawe Cut ing materi.Biasane, materi kasebut ana ing format sheet lan sinar laser bolak-balik liwat materi kanggo nggawe potongan sing tepat.

Proses iki bisa ngasilake desain sing luwih akeh tinimbang mesin pemotong konvensional (lathes, pusat balik, pabrik), lan asring ngasilake potongan lan / utawa pinggiran sing ora mbutuhake proses finishing tambahan.

Pengukir laser CNC asring digunakake kanggo menehi tandha bagean (lan dekorasi) komponen mesin.Contone, bisa dadi angel kanggo mesin logo lan jeneng perusahaan menyang CNC nguripake utawa CNC komponèn giling.Nanging, engraving laser bisa digunakake kanggo nambah iki kanggo komponen malah sawise operasi mesin rampung.

#4 – Mesin Pengisian Listrik CNC (EDM)

Mesin discharge listrik CNC (EDM) nggunakake percikan listrik sing dikontrol banget kanggo ngolah bahan dadi bentuk sing dikarepake.Bisa uga diarani spark eroding, die sinking, spark machining utawa wire burning.

Sawijining komponen diselehake ing sangisore kabel elektroda, lan mesin kasebut diprogram kanggo ngetokake muatan listrik saka kabel sing ngasilake panas banget (nganti 21.000 derajat Fahrenheit).Bahan kasebut dilebur utawa disiram nganggo cairan kanggo nggawe wujud utawa fitur sing dikarepake.

EDM paling kerep digunakake kanggo nggawe bolongan mikro sing tepat, slot, fitur tapered utawa angled lan macem-macem fitur liyane sing luwih rumit ing komponen utawa workpiece.Biasane digunakake kanggo logam banget hard sing bakal angel kanggo mesin kanggo wangun kepinginan utawa fitur.Conto apik iki yaiku gear khas.

# 5 - Mesin Nglereni Plasma CNC

Mesin pemotong plasma CNC uga digunakake kanggo nglereni bahan.Nanging, dheweke nindakake operasi iki kanthi nggunakake obor plasma (gas terionisasi elektronik) kanthi daya dhuwur sing dikontrol dening komputer.Fungsi sing padha karo obor genggam, gas-powered digunakake kanggo welding (nganti 10.000 derajat Fahrenheit), obor plasma tekan nganti 50.000 derajat Fahrenheit.Obor plasma nyawiji liwat benda kerja kanggo nggawe potongan ing materi.

Minangka syarat, kapan wae pemotongan plasma CNC digunakake, materi sing dipotong kudu konduktif listrik.Bahan khas yaiku baja, stainless steel, aluminium, kuningan lan tembaga.

Mesin CNC presisi nyedhiyakake macem-macem kemampuan produksi kanggo komponen lan finishing ing lingkungan manufaktur.Gumantung ing lingkungan panggunaan, bahan sing dibutuhake, wektu timbal, volume, anggaran lan fitur sing dibutuhake, biasane ana cara sing paling optimal kanggo ngasilake asil sing dikarepake.


Wektu kirim: Dec-14-2021